Ikea-details

Καταστήματα: 7

Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών: 7

Χώρες: Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρος

Εργαζόμενοι: 2300

Η ΙΚΕΑ στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Όμιλο Εταιριών FOURLIS. Ο Όμιλος FOURLIS έχοντας πολυετή εμπειρία στο χώρο του λιανεμπορίου, έφερε την ΙΚΕΑ στην Ελλάδα ιδρύοντας τη HOUSE MARKET Α.Ε., το 1999.
Ο στόχος της HOUSE MARKET είναι η κατάκτηση ηγετικής θέσης στην λιανική αγορά επίπλων και ειδών οικιακού εξοπλισμού σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται.
Οι Άνθρωποί μας αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξή μας.

Με πίστη στην αποστολή μας για το Ανθρώπινο Δυναμικό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο, απλοί άνθρωποι, έχουμε τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε και επαγγελματικά και προσωπικά, καλυτερεύοντας την καθημερινή ζωή - και τη δική μας και των πελατών μας.

Το Ανθρώπινο Δυναμικό της HOUSE MARKET ανέρχεται σήμερα σε 2.000 υπαλλήλους και όλοι μοιράζονται τις 10 βασικές αξίες της ΙΚΕΑ, οι οποίες είναι ο οδηγός μας για όλες μας τις πράξεις.

Η HOUSE MARKET, φέρνοντας την ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, εισήγαγε στην ελληνική αγορά μια νέα φιλοσοφία η οποία βασίζεται στην προσφορά μεγάλης γκάμας καλοσχεδιασμένων και λειτουργικών επίπλων και ειδών οικιακού εξοπλισμού, σε τιμές τόσο χαμηλές που να μπορούν να τα αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Όλα τα προϊόντα ΙΚΕΑ είναι σχεδιασμένα να συσκευάζονται σε επίπεδες συσκευασίες ώστε οι καταναλωτές να τα μεταφέρουν με ευκολία στο σπίτι την ίδια ημέρα της αγοράς. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός των επίπλων της ΙΚΕΑ επιτρέπει στους πελάτες να συναρμολογούν μόνοι τους τα έπιπλα τους χωρίς να επιβαρύνονται με περιττά έξοδα και χρεώσεις.
Ο κατάλογος της ΙΚΕΑ διανέμεται κάθε Σεπτέμβριο σε περίπου 3.000.000 νοικοκυριά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Χρησιμεύει στο να ενημερώνει το αγοραστικό κοινό για τα νέα προϊόντα, για τις πρωτότυπες ιδέες και λύσεις που μπορεί κανείς να βρει επισκεπτόμενος τα καταστήματα ΙΚΕΑ, και αποτελεί τη γραπτή εγγύηση ότι οι τιμές της ΙΚΕΑ θα μείνουν σταθερές για ένα χρόνο.
Με αυτό τον τρόπο, η ΙΚΕΑ εξυπηρετεί το όραμα για μια καλύτερη καθημερινή ζωή για τους πολλούς του κόσμου.
Σήμερα, λειτουργούν 5 καταστήματα στην Ελλάδα (2 στην Αθήνα,1 στην Θεσσαλονίκη, 1 στη Λάρισα, 1 στα Ιωάννινα), 1 κατάστημα στην Κύπρο καθώς και 1 κατάστημα στη Σόφια Βουλγαρίας. Επίσης, λειτουργούν 5 Κέντρα Παραγγελιών & Παραλαβών ΙΚΕΑ στην Ελλάδα (Πάτρα, Ρόδος, Ηράκλειο, Χανιά, Κομοτηνή) και 2 στην Βουλγαρία (Varna, Burgas).
Όλα βρίσκονται κοντά σε μεγάλες οδικές αρτηρίες, προσφέροντας άνετη και εύκολη πρόσβαση στους επισκέπτες ενώ είναι σχεδιασμένα για να αποτελούν έναν ευχάριστο προορισμό για όλη την οικογένεια προσφέροντας άνετες θέσεις στάθμευσης, παιδότοπο, εστιατόριο, καφέ και σουηδικό κατάστημα τροφίμων.
Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2014 άνοιξε και το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα ΙΚΕΑ e-shop στην Ελλάδα για αγορές on-line μέσα από την ιστοσελίδα www.ikea.gr, ενώ πλέον λειτουργεί το e-commerce τόσο στην Κύπρο όσο και στην Βουλγαρία.
1. Αλληλεγγύη και Ενθουσιασμός6. Απλότητα
2. Συνεχής επιθυμία για ανανέωση7. Ηγεσία με προσωπικό παραδειγματισμό
3. Επίγνωση του κόστους8. Τολμώντας το διαφορετικό
4. Θέληση για αποδοχή και ανάθεση υπευθυνοτήτων9. Επίγνωση της πραγματικότητας
5. Ταπεινότητα και Θεληματικότητα10. Συνεχής εξέλιξη
Εάν μοιράζεστε τις αξίες αυτές και θέλετε να γίνετε μέλος μιας μεγάλης ομάδας με πολύ μεγάλα περιθώρια προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης στείλτε μας το βιογραφικό σας και θα χαρούμε να τα πούμε από κοντά.
Γιατί... "Tα περισσότερα δεν τα έχουμε κάνει ακόμη - Ένα λαμπρό μέλλον είναι μπροστά μας..." Ingvar Kamprad - ιδρυτής της ΙΚΕΑ